vineri, 9 iunie 2017

Alimente de origine vegetala

Alimente de origine vegetală
În această grupă intră alimentele care se obţin din materii prime de origine vegetală; ele se pot consuma în stare proaspătă sau prelucrată. Cele mai importante alimente consumate în stare proaspătă sunt fructele şi legumele.
Fructele sunt alimente caracterizate printr-un conţinut mare de apă, substanţe zaharoase (glucide) şi minerale, vitamine, diverse arome. În fructele ajunse la maturitate există cantităţi însemnate de vitamina C. Elementele mai importate în compozitia fructelor sunt potasiu, fosfor, calciu, fier. În fructe se mai găsesc şi alte vitamine precum A, D, E, K.
Imagini pentru amidonÎn funcţie de structură, fructele sunt de mai multe tipuri:
– fructe seminţoase (mere, pere, gutui);
– fructe sâmburoase (prune, vişine, caise);
– fructe bace (struguri, zmeură, smochine);
– fructe nucifere (nuci, migdale, alune).
Se recomandă consumarea fructelor proaspete, ca atare, sau ca sucuri de fructele; ele se servesc ca desert, la sfârşitul mesei.
Imagini pentru adezivi de origine  vegetala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu